Saint-Nicolas et Noël à Paris!
Buiten is het koud, dus ik heb mijn kacheltje aangedaan, de lichtjes van mijn kerstboompje aangezet en nu ga ik lekker de tijd nemen om een blog te schrijven. Eindelijk! Het is weer ontzettend lang geleden, wel genoeg om over te schrijven dus. Ik heb thuis best erg gemist in de donkere dagen met de voorbereidingen op Sinterklaas en Kerstmis, maar ik heb wel een hele gezellige november/decembertijd gehad hier. Natuurlijk vieren ze hier geen Sinterklaas, maar ik heb niks hoeven missen gelukkig! Eind november heb ik geholpen bij het Grote Sinterklaasfeest van de Nederlandse Vereniging hier in Parijs. Ze zochten vrijwilligers en ik was natuurlijk meteen enthousiast, dus ik heb die dag pieten geschminkt, van alles versierd en geholpen met de spelletjes die de Nederlandse kindjes in Parijs moesten doen om hun cadeautje te verdienen. Het was een hele leuke dag! Samen met een andere au pair ben ik daarna helemaal in de Sinterklaas gedoken want we gingen een exposé (spreekbeurt) houden over Saint Nicolas in Pays-Bas! We hebben Sinterklaas en Zwarte Piet op het bord getekend, pepernoten uitgedeeld, Sinterklaas Kapoentje gezongen en vooral erg gelachen. Iedereen vond het hilarisch dat Sinterklaas in Nederland zo'n spektakel is, met een intocht, een eigen journaal, films etc. ‘'Komt er dan serieus een boot aan met een stel acteurs erop en daar kijken dan miljoenen mensen naar?''. ‘'Eh ja, zo gaat dat in Nederland'' haha!

Surprises en gedichten heb ik ook niet gemist dit jaar want met mijn gezin deden we ook pakjesavond, ik had voor Jo een laptop in elkaar geknutseld en zelfs een frans gedicht gemaakt. Mijn surprise was een plattegrond van Parijs waar ik al mijn adresjes waar ik vaak kwam op moest prikken met punaises. En heel leuk, ik heb een boekje gekregen waar allemaal kleinere musea hier in Parijs in staan. Dus ik kan de hele winter alle musea af! Het was een gezellige middag en toen was het nog niet klaar want die avond gingen we Sinterklaas vieren met de au pairs. Eén groot kippenhok met twintig (!) meiden bij elkaar, maar wel heel veel lol gehad en na het dobbelspel dat we deden ging iedereen met twee kleine cadeautjes naar huis.
En dat was Sinterklaas in Parijs, zodra 5 december voorbij was ben ik gelijk overgeschakeld naar kerst want dat was hier al vroeg in volle gang. Eind november ben ik naar Disneyland geweest met een groepje en daar waren we al helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer. Overal kerstbomen, kerstliedjes en lichtjes. We hebben heerlijk gegild in de achtbanen en gekeken naar een show en de parade met alle schattige Disneyfiguurtjes, een topdag dus!
En dan Parijs zelf met kerst...een groot lichtfestijn is wel een goede samenvatting. In de bomen aan de Champs-Elysées hangen lichtgevende hoepels, alle etalages hebben hysterische kerstlampjes hangen, er dansen poppen in de etalages van La Fayette , er is een groot reuzenrad op Place de la Concorde, er zijn kerstmarkten in de stad en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zie de foto's zou ik zeggen! Allemaal heel gezellig en sfeervol en dat is wel aan mij besteed

Ontzettend leuk om allemaal mee te maken dus, maar ik ben blij dat ik lekker thuis ben als het écht kerst is, want hoeveel lichtjes je ook hebt, kerst blijft een familiefeest. Nog vijf daagjes en dan sprint ik naar de Thalys en ga ik naar huis, eindelijk! Het blijft een raar idee dat ik al meer dan drie maanden niet thuis ben geweest, ik heb heel veel zin om iedereen weer te zien straks. J'arrive jongens!
En voor iedereen die ik niet zie: Je vous souhaite Un Joyeux Noël et Une Bonne Année!
Hee lieverd! Wat leuk om te lezen, maar oh oh oh wat word ik hier jaloers van zeg! In plaats van gezelligheid, moet ik nu keihard leren voor een hele lading tentamens :S maar ik zie jou binnenkort ook weer! :D ik zie er naar uit!
Ha Linde,
Leuk om je belevenissen weer te lezen.
En goed van je om Sinterklaas te introduceren in Parijs!
Kan me voorstellen dat je er naar uitziet om straks met Kerst en oudjaar weer even thuis te zijn. Hopelijk zien we elkaar dan.
Liefs, Reinier
hoi Linde,
Wat weer gezellig om al je verhalen te lezen en de foto's van de versieringen in Parijs te zien. Nou dan is het hier maar een beetje knullig versierd, maar goed dit is ook maar een dorp. Hopen je 2e Kerstdag te zien en dat is wel heel fijn. lieve groetjes en tot dan.
hé Linde.... Is het bij jullie in Parijs ook zo koud? Hier is het bijna weer ouderwets schaatsweer. Het zal met kerst zeker heel mooi geweest zijn in Parijs met al die lichtjes. Romantisch, noemen ze dat toch!
groetjes janine