linde-meijer.reismee.nl

Printemps à Paris

In mijn vorige blog lees ik net dat ik had beloofd om niet zo lang te wachten met de volgende, maar dat is toch weer niet helemaal gelukt. Toen ik mijn vorige blog schreef woonde ik hier net een week en nu is dat alweer twee maanden! De tijd gaat trop vite... Het inmiddels ook alweer vakantie voor de meisjes, dus dat betekent veel werken. Maar dat is niet erg, want het is gelukkig nog steeds heel leuk! Ik geniet van mijn twee dametjes en ik ken ze echt goed nu, hun gewoontes, hun (vervelende, ja die zijn er ook

Tongue out
) buien, hun manier van spelen, praten enzovoort. Ik ga ze missen straks. Want ja, al met al is het grootste gedeelte van dit jaar al voorbij, help! Ik woon al bijna 8 maanden in Parijs, ongelooflijk! Tot half juli zal ik hier nog blijven, zoals de meeste au pairs, dus we gaan nog even genieten van de laatste maandjes. Parijs is ontzettend leuk en mooi en printemps, ik hield altijd al van de lente, maar dit jaar zag ik er nog meer naar uit. Weer heerlijk picknicken in de parken, lekker wandelingen maken en nóg meer van Parijs ontdekken. In maart was het twee weken heel mooi weer hier, vergelijkbaar met het weer in Nederland toen, maar dan nog ietsje warmer. Dus wij zaten zo ongeveerelke dag in Parc Monceau met onze baguettes en fromages
Wink

Op 17 maart ben ik voor een weekje naar huis gegaan, de familie was op skivakantie. Natuurlijk weer heel leuk om iedereen te zien en heerlijk om weer even thuis te zijn. Lekker gefietst, geshopt, op terrasjes gezeten en ook in de tuin gezeten, wat ik van te voren niet had durven hopen, in maart!

Weer in Parijs terug stond ik voor een nieuwe uitdaging, ik was namelijk via de fluitlerares van Lidwien gevraagd om iets te spelen op een concertje. Voor ik het wist had ik ja gezegd en had ik drie dagen om drie romances van Schumann in te studeren. Dat weekend stond dus helemaal in het teken van muziek, gelukkig was de lerares die me begeleidde op de piano heel aardig en ging het concert ook helemaal goed. Dat heb ik dan ook weer gedaan, mijn eerste concert à Paris!

Pasen hebben we hier ook niet zomaar voorbij laten gaan. Ik heb eieren geverfd met de meisjes en eitjes gezocht met mijn andere meiden, de au pairtjes. We voelden ons weer helemaal kind, daar in het park, zoekend naar alle eieren die la cloche verstopt had! (Hier worden de eitjes niet verstopt door de paashaas, maar door een cloche, een (kerk)klok met vleugeltjes). Dat weekend hebben we ook nog een heerlijke High Tea gehad en een uitgebreide paasbrunch, kortom: een Joyeuses Pâques!

Afgelopen weekend was ook weer een hoogtepuntje in mijn jaar Parijs want ik heb me samen met een vriendin heerlijk laten verwennen in de Hammam! De Hammam zit in La Grande Mosquée van Parijs, op zaterdag is het vrouwendag en kan je daar heerlijk ontspannen. Dat wilden wij wel een keer uitproberen! Toevallig hadden Marije en ik een extraatje verdiend met oppassen bij vrienden van onze families dus namen we maar het hele forfait: gommage, massage, lekkere zeep en een kopje Arabische thee. We hebben er aardig wat uurtjes doorgebracht met in de hammam (sauna) zitten, ons laten scrubben (dat is de gommage), lekker insmeren met zeep, genieten van een massage en een kopje mierzoete thee drinken. Dat was een geslaagd dagje!

Dat kan dus ook weer van mijn lijst worden afgestreept, want inmiddels heb ik een lijstje gemaakt met alle dingen die ik nog wil doen hier. Voor je het weet is het voorbij! Deze week ben ik nog elke dag aan het werk, wat ook heel leuk is, gisteren hebben we cupcakes gebakken en versierd ;) En volgende week ben ik een paar daagjes vrij dus gaan we maar wat leuks plannen. Woensdag ga ik dan met de trein naar Saint Amand Montrond, een plaatsje in het Centre van Frankrijk. Daar wonen de opa en oma van Sybile en Filie en ik ga ze daar ophalen. Ik blijf een nachtje slapen en donderdag ga ik met de meisjes weer met de trein naar Parijs. Ben benieuwd! En zo komen er altijd weer nieuwe leuke dingen, over twee weekjes komen papa, mama, Evi en Thijn alweer naar Parijs. Dat worden weer een paar hele fijne dagen ;) Bisous pour tout le monde!

Nienke

He lieve Linde,
Wat leuk om weer wat van je te lezen! We moeten echt wat vaker kletsen op skype zeg! Leuk dat je het nog steeds zo naar je zin hebt daar, je hebt je plekje echt gevonden. Wat grappig trouwens dat de eitjes in Frankrijk door een klokje worden verstopt.. Vind de Nederlandse paashaas alleen toch leuker, sorry:P We moeten binnenkort maar weer eens bijkletsen! Veel plezier daar, en geniet er van!
x

Ellen

Echt eng he hoe snel de tijd gaat, nog eventjes en geen au pair meer zijn, niet meer in parijs wonen.. ik begin m soms echt al een beetje te knijpen, jij ook? lees dat je toch de meisjes gaat ophalen, wel leuk dat je een nachtje blijft slapen, dan voelt het ook iets nuttiger he! Heel veel succes en tot snel, XXX

Reinier

Wauw; een concert à Paris.
Heb ik nog nooit gedaan. Je maakt wat mee jij!
Geniet er maar van.
Groetjes, Reinier