linde-meijer.reismee.nl

Paris je t'aime

Ik wilde gaan beginnen over het einde van het jaar, inpakken en afscheid nemen, maar eigenlijk heb ik daar helemaal geen zin in! Eerst nog even wat leuke dingen vertellen ;) Het is inmiddels weer heerlijk zomerweer hier en ik heb er dit weekend enorm van genoten met mijn vriendinnetjes uit Nederland! We hadden bedacht om onze vriendinnenvakantie van dit jaar in Parijs te houden, en dat is gelukt. We hadden een schattige ‘Roulotte’ (soort mobile home) gehuurd op ‘Camping de Paris’ in Bois de Boulogne en daar hebben we twee nachtjes geslapen. Na veel gedoe met de bus waren we zaterdagavond eindelijk weer compleet en hebben we zondag en maandag genoten van elkaar en van Parijs. We hebben bootje gevaren op een meer in Bois de Boulogne, ijs gegeten, in de zon gelegen in Jardin de Luxembourg, het Panthéon bezocht, crêpes gegeten en vooral veel gekletst en gelachen. Alvast een superleuke afsluiting van dit jaar, dat voor ons allemaal totaal anders was dan alle vorige jaren en waarin we elkaar eigenlijk heel weinig hebben gezien of gesproken. Maar toch leek het alsof het nooit anders was geweest toen we weer met z’n vieren waren dit weekend, lekker oud en vertrouwd!

Maar natuurlijk waren er nog meer leuke dingen afgelopen weken, 21 juni was hier het Fête de la Musique. Dit wordt al dertig jaar elke 21 juni gehouden door heel Frankrijk en houd in dat iedereen ’s avonds en ’s nachts de straat op gaat om muziek te maken. Er zijn grote evenementen en concerten, maar ook gewoon mensen die met hun gitaar op straat gaan staan om te gaan spelen of zingen. Natuurlijk wilden we dit meemaken en gingen we de stad in, het was ontzettend druk en het was heel leuk om de sfeer te proeven van zo’n nationaal feest. We hebben helaas niet heel veel verschillende dingen gehoord en gezien, maar het was een leuke avond!

De avond daarna, op 22 juni, heb ik voor het eerst van mijn leven het ‘Midsommarfest’ gevierd! Dit is in Zweden een nationaal feest, dat elk jaar wordt gevierd om het begin van de zomer te vieren. Twee Zweedse meisjes die in mijn klas zaten wilden dit graag in Parijs organiseren en dus zat ik dieavond met een hele groep mensen met allemaal verschillende nationaliteiten op het grasveld bij de Eiffeltoren. Het begon met een gezellige picknick, maar daarna kwam het echte werk: Het dansen om de meiboom. Een bos bloemen deed dienst als boom en wij vormden er een grote kring omheen. De vijf Zweedse mensen die er waren zongen de liedjes en wij dansen allemaal vrolijk mee met de zogenaamde Kikkerdans en nog veel meer bizarre dansjes! Iedereen daar keek ons aan alsof we gek waren, maar we hebben ontzettend veel lol gehad! Op een gegeven moment gingen er zelfs spontaan mensen met ons meedoen. Een avond een nooit te vergeten dus

Wink

Dan nog een memorabele avond, die helaas wel in het teken stond van afscheid, maar die evengoed heel mooi en gezellig was. Twee au pairs uit onze groep die alweer in Nederland wonen waren namelijk tegelijk op bezoek in Parijs dus de groep was voor de laatste keer compleet à Paris! Daar moesten we wat mee doen en dus hebben we lootjes getrokken en heeft iedereen geen gedichtje gemaakt voor iemand uit de groep. We zijn gezellig wat gaan eten en drinken bij een van onze favoriete restaurantjes en hebben daar de gedichten voorgelezen voor elkaar. Er zaten en echt juweeltjes tussen, soms heel grappig, soms heel mooi en alles was een mooie herinnering aan een geweldig jaar dat we samen hebben beleefd!

Tja, dat was toch al de eerste stap in het proces van afscheid nemen. Diezelfde week had ik mijn laatste schooldag hier, wat toch ook wel een beetje raar en jammer was, want ik heb een ontzettend leuke tijd gehad hier à l’école! Ik had een hele gezellig klas, een leuke lerares en we hadden altijd veel lol om de uitleg van franse woorden of uitdrukkingen. We hebben het gezellig afgesloten en iedereen gaat nu met al haar franse kennis weer terug naar haar eigen land.

Inmiddels is de crèche van Filie ook gestopt en heeft Sybile morgen haar laatste schooldag. Zaterdag gaat de eerste au pair uit onze groep definitief weg en zij komt ook uit Zutphen dus ze neemt mijn spullen zaterdag mee naar huis. De verhuisdozen staan hier dus al op de gang en komende dagen moet ik gaan inpakken. Dan zit ik dus in een lege kamer en komt het einde wel heel dichtbij… Maar eerst heb ik nog een Bal d’été (zomerbal) dit weekend en natuurlijk komt Quatorze Juillet nog, de grote nationale feestdag hier in Frankrijk. Daarbij zijn er in de zomerperiode veel leuke dingen te doen in Parijs, zoals gratis concerten en films die in de open lucht worden gedraaid. Jullie zullen het nog wel horen, want ik schrijf zeker nog een blog over hoe het echte afscheid was en hoe ik terug kijk op dit speciale jaar voor mij. Bisous uit Paris

Josan

Chère Linde,
Superleuk om te lezen!
Ja, het afscheid komt dichtbij he.. Ik zal zorgen dat al je dozen veilig in Zutphen terechtkomen. Ik hoop dat je nog lekker gaat genieten van Parijs, zo lang als het nog kan, gewoon zoveel mogelijk ondernemen, dan is je lege kamer niet steeds zo confronterend!
En morgen gaan we gewoon nog even een leuk fietstochtje maken door Parijs!
À demain lieverd, gros bisou!

Nienke

He Linde!
Ons weekendje in Parijs was zeker een succes! Ik heb er echt van genoten en het voelde goed om met z'n 4en bij elkaar te zijn. Veel plezier de laatste weken in Parijs! Geniet er nog maar lekker van. En dan zien we je binnenkort weer in Zutphen.
xx